Eremedaille

Theo Fransman eremedaille uitgereikt aan Hennie Kruiswijk

Raadsvoorzitter Abdelhak Belkasmi reikte op 22 mei de Theo Fransman eremedaille aan mevrouw Hennie Kruiswijk.

 

De deelraad heeft aandacht voor bewoners van Amsterdam-Noord en dat uit zich op verschillende manieren. Eén manier waarop die aandacht en waardering tot uiting komt is het jaarlijks toekennen van de Theo Fransman eremedaille in januari tijdens de nieuwjaarsreceptie. Naast de jaarlijkse toekenning kan de deelraad ook beslissen om hem tussentijds een extra keer toe te kennen. De stadsdeelraad heeft besloten om de eremedaille op 22 mei 2013 tussentijds toe te kennen aan mevrouw Hennie Kruiswijk.

 

Hennie Kruiswijk ontvangt de Theo Fransman eremedaille

 

EPC Waterland

 

Henny Kruiswijk is al 20 jaar voorzitter en de motor achter het EPC (www.epc-waterland.nl), zij heeft veel cursussen en workshops verzorgd. Veel cursisten hebben hier aan meegedaan. Henny zegt zelf altijd dat ze dit met een heel bestuur doet. Dat is ook zo, maar toch is zij een belangrijke drijvende kracht achter deze activiteiten. Henny begon in het Molenhuis en heeft daar 15 jaar met veel genoegen het EPC geleid, er was daar voor iedereen een warm onthaal en een thuis komen. In verband met andere activiteiten moest het EPC verhuizen naar “het Anker” en voor het geven van cursussen ook een nieuw onderkomen gevonden worden. 

 

Alles uit de kast gehaald

 

Henny heeft alles, maar dan ook echt alles, uit de kast gehaald om dit te realiseren. Zij moest alles opnieuw opzetten. Alle ongeveer 250 leden zijn haar hier zeer dankbaar voor. Want een dergelijke vereniging waar het onderling contact zo goed is kom je niet elke dag tegen. Als iemand deze medaille verdient is dat Henny. Zij heeft niet alleen de Molenwijk toen op de kaart gezet, maar nu ook weer Het Anker. Achter deze inzet zit veel drijfkracht en enthousiasme. Je kunt wel zeggen dat Henny ook Amsterdam Noord hiermee op de kaart heeft gezet. 

 

Alle leden van de stadsdeelraad feliciteren haar van harte met de Theo Fransman eremedaille!

 

(bron: Gemeente Amsterdam Stadsdeel Noord fotograaf Steef Meyknecht)  

Ontvang de Nieuwsbrief


Facebook